12 juli 2021

Wie is Glen?

Geboren in 1992, wonende in het mooie Limburg met een enorme passie voor horloges. Ik heb altijd een gezonde interesse gehad in mooie uurwerken, maar deze interesse werd pas echt een passie toen ik enkele jaren geleden toevallig op een blog kwam waar de top duikers horloges opgelijst stonden.

Samen met de gekende merken als Seiko, Rolex en Tissot stond in deze lijst ook de Marathon MSAR. Gezien ik hier nog nooit van had gehoord ging ik op onderzoek uit. Het verhaal achter het merk en de kwaliteit, kenmerken en looks van het horloge waren enorm fascinerend. Zo ontstond mijn passie voor kwalitatieve uurwerken met een verhaal.

Het uiterlijk van het horloge komt bij mij eerder op een 2de of zelfs 3de plaats. Eerst en vooral kijk ik of het een merk is met een sterk, interessant verhaal. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld:

  • Waar is het ontstaan?
  • Hebben ze nieuwe technologie gebracht?
  • Zit in hun geschiedenis iets wat hun uniek maakt?

Daarnaast is kwaliteit en functionaliteit zeer belangrijk voor mij. Een chronograaf functie is zeer mooi, maar of je dit nu als fashion item draagt of niet, het moet nog altijd 100% werken. Waterdichtheid is nog een functie die voor mij persoonlijk belangrijk is. Uiteraard zitten er in mijn collectie horloges met 3 ATM (max 30 meter), maar toch opteer ik eerder voor een minimum van 5 ATM (50 meter). Enkel al voor het gevoel dat ik me rond water nooit zorgen moet maken om wat ik aan mijn pols heb. Verder is het binnenwerk belangrijk en moet het uurwerk makkelijk in gebruik zijn.

Tot slot is uiterlijk uiteraard ook belangrijk. Omdat mijn polsen niet zo groot zijn, kijk ik altijd eerst naar een horloge van maximum 40 mm. Ga ik hierover, dan is het te groot aan mijn pols.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar een eerder klassiek-ogend uurwerk. Dat wil niet zeggen dat ik enkel zeer klassieke horloges draag. Uiteraard hou ik ook van casual en business.

Wat je bij mij niet zal zien? Opvallende horloges. Volledig goud of een andere uitgesproken, opvallende eigenschap. 

Enkelen van jullie zullen zich hierin misschien kunnen vinden, anderen hebben een hele andere stijl en mening. Dit is het mooie van horloges. Iedereen kan en mag zijn eigen ding doen. Bij Watch ’n Go zal je zeker een merk vinden met een sterk, interessant verhaal en een horloge voor iedere stijl, grootte en voorkeur. 

Welkom!

Watch n Go - oprichter Glen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp