Retourbeleid

U heeft, volgens het Wetboek van Economisch Recht (WER), 14 kalenderdagen de tijd het product terug te sturen. Dit impliceert niet dat u het product uitgebreid kan gebruiken, wel dat u bij een summiere inspectie van het product kan besluiten dat het foutief of verkeerdelijk aangekocht is (dus NIET het product enkele dagen dragen en vervolgens terugzenden wegens toch niet uw smaak).

Bij online aankopen via onze site (www.watchngo.be) heeft u volgens het ‘Wetboek Van Economisch Recht (WER)’ (hierboven beschreven) 14 kalenderdagen de tijd om uw aangekochte producten terug te sturen. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen (niet gelijk aan dragen), tenzij anders vermeld (ook verzakingsrecht genoemd). U mag enkel dezelfde handelingen stellen zoals u het in een fysieke winkel zou bekijken, beoordelen en/of passen.

Wij raden u aan om bij ontvangst van uw bestelling na te kijken of het juiste artikel geleverd is, het pakket en artikel onbeschadigd en compleet is. Wanneer u merkt dat het niet zo is dient u ons zo snel mogelijk ([email protected]) op de hoogte te stellen. Na de periode van 14 kalenderdagen vervalt het verzakingsrecht en worden retourzendingen niet meer aanvaardt.

Wanneer u niet tevreden bent over het artikel kan u het retour zenden of omruilen. De retourkosten zijn steeds te uwen lasten en op uw verantwoordelijkheid. Het niet in ontvangst nemen of afhalen van uw zending staat niet gelijk aan een retour! U dient steeds eerst uw zending in ontvangst te nemen of op te halen. Sommige zendingen worden immers rechtstreeks verzonden van de fabrikant. Indien u uw zending niet in ontvangst neemt of afhaalt en toch wilt annuleren, zal er een kost van 20,00 EUR in rekening worden gebracht voor extra verzendkosten.

Volgende voorwaarden dienen gerespecteerd te worden:
1. De periode van 14 kalenderdagen mag niet overschreden worden;
2. De kosten en verantwoordelijkheid van retourzendingen liggen volledig bij de koper. Hoewel het zelden voorkomt, gebeurt het wel eens dat een pakket bij B-Post of andere koerierdiensten verloren geraakt. Wanneer u het pakket aangetekend verstuurd hebt, bent u verzekerd en wordt er in geval van verlies een vergoeding uitbetaald.

Artikelen die niet teruggezonden kunnen worden zijn:
1. Artikelen die niet enkel gepast zijn, maar daadwerkelijk gedragen;
2. Artikelen waarvan de labels en verpakking volledig zijn verwijderd zonder dat dit nodig was om het te bekijken of te passen (bijvoorbeeld tags, beschermfolies, case back stickers bij horloges);
3. Artikelen die zichtbare schade hebben zodat ze niet meer als nieuw te verkopen zijn.

Na ontvangst van uw retourzending zullen wij dit zo snel mogelijk behandelen. Bij een omruiling wordt het gewenste artikel naar u toe gezonden. Mocht het gewenste artikel op dat moment niet voorradig zijn zal u hiervan op de hoogte gesteld worden. Bij een terugbetaling zal de gebruikte betaalprovider (Bancontact, Overschrijving of kredietkaart) de verrichting uitvoeren. Dit kan echter enkele dagen duren. Mocht u hierover vragen hebben mag u ons steeds contacteren.

Watch ’n Go behoudt zich het recht om dit retourbeleid ten allen tijden aan te passen. De versie aanwezig op het moment van het plaatsing van uw bestelling is de versie die op dat moment van toepassing is.