Een horloge… Voor velen iets wat je gewoon rond je pols hebt. Sommige gebruiken het als fashion-item, maar ze kijken toch steeds op hun GSM om te kijken hoe laat het is.

Vroeger betekende een horloge iets. Het was iets speciaals voor bepaalde gelegenheden en werd overgedragen van generatie op generatie. Verjaardag, Vaderdag, Kerstmis, Nieuwjaar, huwelijk, … Het duidde vaak op een persoonlijke mijlpaal.

Hier zie je mij met een uurwerk van Q&Q dat meer dan 30 jaar oud is. Geen luxemerk, geen speciale uitvoering, geen extreem duur horloge. Ik draag dit bijna nooit, enkel bij speciale gelegenheden zoals mijn trouw, nieuwjaar, … en toch zou ik alle uurwerken uit mijn collectie opgeven voor dit exemplaar.

Waarom? Deze Q&Q was van mijn vader. Mijn vader overleed toen ik 8 jaar was. Het is één van de enige fysieke dingen die ik van hem heb. Vandaar draag ik dit enkel en alleen op speciale momenten. Momenten waarvan ik wens dat hij erbij kon zijn.

Ik wou dit verhaal graag met jullie delen om te laten zien waarom ik, samen met Brecht, Watch ’n Go ben gestart. Een horloge is niet zomaar een horloge. Het is iets speciaals waar je als persoon zelf een waarde aan kan geven. Een waarde waar geld niet tegenop kan.

Voor mij is een uurwerk iets speciaals, Vooral dit uurwerk. Met Watch ’n Go hoop ik jullie te kunnen helpen met het vinden naar een exemplaar waar jullie zelf de (emotionele) waarde van kunnen bepalen.